3 spændende hiking destinationer i 2016

Det er blevet mere og mere populært at tage på en vandre- eller hikingferie. Før i tiden kunne man godt placere “hiking”-personer i en bås for sig selv, fordi de typisk generelt var glade for at være udendørs og holde aktiviteten på et højt niveau.

Sådan er det ikke længere. Nu er det alle og enhver, der tager på en vandreferie. Det skyldes primært et mix mellem en stigende trend og lettere adgang til informationer, billigere flybilletter og exceptionel rådgivning fra kyndige outdoorpersoner.

Herunder vil vi give vores bud på 3 spændende destinationer, som du kan besøge i forbindelse med en hikingrejse i 2016. Om du er helt grøn på området eller en erfaren vandrer, kan du helt sikkert finde inspiration, selvom du har været på halvdelen af jorden. For handler hele vandrerkonceptet ikke om at komme ud og opleve verdenen?

Så er du klar på at spænde rejsetasken og springe ud i det her i 2016?

West Highland Way

West Highland Way ligger i Skotland og har en vanvittig længde på over 154 km. Ruten starter omkring 30 minutters kørsel fra Glasgow og strækker sig til Ben Navis.

På ruten oplever du den utrolig smukke natur, som Skotland kan byde på. Du kommer til at gå på en masse forskellige slags underlag, vejtyper og gennem terræn. F.eks. kommer du til at gå på gamle militærveje, gennem svampe og klipper.

Ruten slutter for foden af Ben Nevis, som i øvrigt er det højeste bjerg på de Britiske øer. Bare lige for en god ordens skyld, så har bjerget en højde på 1344 meter. Altså ikke rigtig sammenlignelig med vores Himmelbjerg.

Tour Du Mont Blanc

Tour Du Mont Blanc er blandt de mest populære langdistance hikingruter i Europa. Den ligger godt placeret i Frankrig og fører en rute gennem Schweiz og Italien.

På turen kommer du til at opleve et hav af naturer. Du kommer til at gå en distance på cirka 170 km, hvor du, på turen, kommer til at gå og og ned ad bakke omtrent 10 kilometer. Heldigvis ikke i streg.

Ruten er god for begyndere, fordi den findes i mange forskellige variationer. Vælger du den lange klassiske på 170 km., kan du forvente, at det cirka vil tage 11 dage at gennemføre – forventet, at du også sover.

På selve ruten er der faktisk ikke behov for at slå telt op og campere. Selvfølgelig er det tilladt, men ruten er så populær i højsæson, at der findes små og større hostels rundt omkring på ruten.

Læs mere om Tour Du Mont Blanc og få inspiration her

Knivskjellodden

Knivskjellodden er en landtunge, som er det nordligste punkt i fastlandsnorge. Det er en forholdsvis kort rute og derfor anbefaler vi den typisk til begyndere. Dog vil jeg næsten vædde med, at hvis du, som erfaren vandrer, besøger Knivskjellodden, vil du absolut ikke fortryde det.

Den populære vandrerrute er i sig selv ikke mere end små 18 km., hvilket også betyder, at den tiltrækker en hel del vandrere i højsæson. Derudover skal det også nævnes, at det kun er muligt at tage vandrerturen om sommeren, eftersom der er for meget sne i de høje højder om vinteren. Det må være ekspertniveau, hvis du vælger at nappe turen om vinteren.

Vi kan anbefale at tage telt med, når du besøger Knivskjellodden. Du får den ultimative oplevelse af at være det nordligste sted i Europas fastland, når du lægger dig ned på dit tynde underlag og slukker lommelygten.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.