Derfor drager stadigt flere oplevelseshungrende danskere imod de forunderlige Victoria Falls

Er du ferie- og oplevelseshungrende, og vil du gerne bevidne noget spektakulær natur, vil du sent glemme at have undersøgt de smukke vandfald i Afrika, der går under navnet Victoria Falls – eller, på det lokale Makalolo-sprog, Mosi-Ua-Tunya. Dette betyder oversat ”røgen der tordner” og er en rammende beskrivelse, der kan være med til at forklare, hvorfor netop denne naturoplevelse kan være så bjergtagende.

Et natursyn i sin helt egen liga

De smukke Victoria Falls er en gruppe vandfald samlet omkring en kløft imellem Zimbabwe og Zambia. Disse vandfald er dog større og mere spektakulære end noget andet, du sikkert har oplevet. Den rolige flod går nemlig fra komplet idyl til buldrende vildskab, når vandet suser afsted imod afgrunden. Her stiger vandet op i skyer af damp.

At opleve natur som dette er noget, mange sent vælger at gå glip af, når de alligevel er på oplevelsestur i Afrika. Det er for eksempel meget normalt at kombinere en klassisk safari-oplevelse med et sandt naturfænomen som dette. På den måde får du ikke blot se store, særprægede og smukke dyr, men får også oplevet naturens rå kræfter. Turismen blomstrer i området, og der findes derfor også gode muligheder for at få hoteller nær faldene.

Oplev et vandfald i forandring

Vandfaldet er i sin største vigør i regntiden, hvor der kan falde op imod fem millioner kubikmeter vand i minuttet ned ad den 107 meter slugt. Der er dog meget at opleve på tværs af årstider, og faldene er altid et spektakulært og stemningsfuldt syn.

Noget af det smukke ved en naturoplevelse i størrelsesorden med den slags vandfald er, at disse altid er i forandring – også igennem lange årrække. Faldene trækker sig med sin godt halvanden kilometers bredde tilbage over tid, efterhånden som mere jord eroderes væk af naturens stærke kræfter.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.