Derfor hitter Gardasøen

I mange årtier har Gardasøen været blandt danskernes absolutte favoritdestinationer i sommerferien. Hvor det tidligere især var det store familievenlige campingpladser og hoteller der tiltrak mange kør-selv besøgende, er der sket en ændring. Der er nemlig rigtig mange der vælger at leje et feriehus ved Gardasøen, og tilbringe ferien i lidt mere luksuriøse rammer, end på en campingplads. Især børnefamilier med mindre børn sætter ofte pris på at have et hus med mere plads til børnene at boltre sig på.

Hvorfor er Gardasøen så fantastisk?

Gardasøen er Italiens største sø og ligger i det nordlige Italien og dækker mere end 350 km2. Da det er en sø er det meget småt med bølger, og generelt er vandet lavt ved bredden, hvilket betyder at det er utrolig velegnet til børnefamilier, hvor man ikke skal bekymre sig så meget om understrøm og lignende. Da den ligger inde i landet er der typisk også varmere end ude med kysten, men stadig med en en brise fra den store sø.

Naturen er et kapitel for sig selv, og der er utrolig smukt i området. Da søen er så stor, er der samtidig stor forskel på, hvordan naturen er, alt efter om man er i den nordlige del, hvor der er flere bjerge end i den sydøstlige del ved Veneto og Lombardiet.

Gode tips til hvad i skal opleve

Har I børn med, bør I ikke snyde jer selv for et besøg i Gardaland, som er Italiens største forlystelsespark. Der er fyldt med forlystelser, restauranter, store legepladser og meget andet. Det kan dog godt være overordentligt velbesøgt, så kom tidligt eller væbn jer med tålmodighed. Agriturismo er blevet mere og mere populært, og kan være sjovt for både børn og voksne. I den del af Italien er det naturligvis nærliggende at vælge en vingård (der er nok at vælge imellem). Besøg vingården og se hvordan de laver vin, og bliv der til middag om aftenen og nyd en aften i god ægte italiensk stemning. Det er ofte også muligt at booke overnatninger.

Byer der fortjener et besøg

Der er mange byer omkring Gardasøen, og nogle er mere hyggelige end andre. Blandt de to du bør besøge, hvis du er i området er Saló, der med sin lange havnepromenade indbyder til en lang slentretur og besøg på en af de mange fiskerestauranter. En anden by der helt sikkert fortjener et besøg er Malcesine, som ligger for foden af Monte Boldo. Hyggelige små gader, dejlige restauranter og en lift der kører til toppen af bjerget gør det til et dejligt besøg.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.