Gør dit sommerhus klar efter vinteren

Sommerhussæsonen er ved at være overstået, og efteråret overtager snart. Og herefter vinteren – indtil det bliver forår, og det er tid til atter at gøre sommerhuset klar. Men hvordan gør man det bedst? Hvad skal man kigge efter? I denne artikel guider vi dig til på bedst mulig måde at få gjort sommerhuset klar til sommeren. Har huset taget skade over vinteren, så er det nemlig vigtigt, at man får udbedret skaderne så hurtigt som muligt samt giver sin forsikring besked.

Når foråret begynder at vise sine tegn, og der kommer gang i de mange sommerhuskvarterer rundt omkring i det danske land, er det derfor tid til at give sommerhuset et forårstjek, så det kan klare sig igennem næste sæson. Selvom det har været en mild vinter, så kan den sagtens have tæret på sommerhuset. Der kan være sket storm-, frost- og vandskader, og desto hurtigere de bliver repareret, desto bedre. En vandskade kan nemlig resultere i skimmelsvamp, som kan gå hen at blive rigtig dyrt.

Derfor bør man også altid tage sine forholdsregler og lukke sommerhuset ned til vinteren. Gør man det, så er der stor sandsynlighed for, at sommerhuset klarer sig godt igennem vinteren – men selvom man har taget sine forholdsregler, så kan uheldet alligevel være ude, og så gælder det om at komme igang med at udbedre den med det samme.

Det skal du undersøge, når vinteren er ovre:

  • Er vandlåsen tilstoppet? Det kan nemt ske efter vinteren.
  • Hvis den er tilstoppet – også hvis den ikke er – så skal man åbne for vandet langsomt. På den måde risikerer man ikke at gøre skaderne større.
  • Tænd for alle de elektriske installationer i sommerhuset. Virker alt, som det skal?
  • Er der utætheder i huset? Revner eller tagsten, der er blæst af?
  • Tjek skorstenen
  • Hvis tagrenderne er stoppede, så fjern snavs og skidt. Det samme gælder nedløbsrøret. Undersøg desuden om de holder læk. Hæld eventuelt vand i dem for at tjekke

Husk desuden også at tjekke andre steder, om der kan være noget, der ikke er, som det skal være. Gulvet kan eksempelvis have brug for en gulvafslibning, selvom det ikke er akut. Men det er dog stadig rart at få ordnet, inden sommeren for alvor kommer. Husk, at man kan få håndværkerfradrag – undersøg altid mulighederne inden. På den måde er det nemlig muligt at få gulvafslibning til en god pris + reparation af de andre skader.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.