Hold en miljøvenlig ferie

Det er efterhånden almindeligt kendt, at flyrejser er noget af det mest forurenende. Faktisk forurener et fly ”kun” cirka lige så meget som en bil pr kilometer pr person, men vi flyver ofte op til 10.000 kilometer på en enkelt tur. For eksempel forurener bare to gange til og fra Thailand det samme som et helt års bilforbrug. Smutture rundt i Europa kan også hurtigt løbe op, så hvis du bekymrer dig om miljøet, kan du med fordel planlægge en anderledes ferie i år, uanset hvordan rejsevejledningerne i forhold til corona så måtte udvikle sig.

Oplev naturen

Hvis du er mere til natur og frihed, er det helt oplagt at holde en miljøvenlig ferie. Lej en hytte eller tag teltet på nakken og begiv dig ud i det fri. Hvis du tager på vandretur, skal du dog være opmærksom på at medbringe et par gode vandrestøvler, som kan bære dig gennem turen. Der er nemlig ikke noget værre end at måtte opgive eller forkorte dagens tur, fordi fødderne gør ondt.

Hvis du har prøvet at vandre før, ved du formentlig alt om vandrestøvler, men ellers er det en god idé at tage i en professionel friluftsbutik og gå en guide til hvilke du skal vælge Ligesom med alle andre sko er det nemlig vigtigt, at du får den rigtige vejledning, når du køber vandrestøvler. Du skal have dem på i mange timer, og din fod laver den samme bevægelse i skoen 1000 gange om dagen, så selv et lille problem kan vokse sig rigtigt stort.

Tag cyklen til Danmarks smukkeste steder

Der er også gode muligheder for at cykle mange steder i her i landet, og I kan endda vælge at tage hele turen på cykel. Hvis du er bare en nogenlunde hverdagscyklist, kan du sagtens cykle 20-50 km om dagen i en uges tid. Så kan du for eksempel cykle rundt i dit lokalområde eller besøge et område i landet på cykel. Især øer som Samsø, Fyn og Ærø er gode til cykelture, og de er fyldt med gamle huse og hyggelige områder.

Hold ferie i haven

Det kan også gøres helt lavpraktisk og nede på jorden, ved at holde sin ferie, eller en del af sin ferie i sin egen have. Hvis i slår telt op, og tænder et bål (hvis i ikke har et bålsted, kan i købe bålfad her) er det ligesom at være i en helt anden verden, når mørket falder på. Især med mindre børn, kan det være sjovt at være turist i egen have.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.