Huskeliste til skiferiebilen

Sommeren for for længst ovre, og efteråret synger på sidste vers og vinteren står så småt klar til at tage over. Udover at det betyder jul, julefrokoster, masser af mad betyder det for rigtig mange danskere også, er den årlige skitur nærmer sig. Der er typisk omkring 400.000 danskere, der hvert år tager på skiferie, og rigtig mange af dem foregår ved, at man selv køre til destinationen.

Forhåbentligt går tiden lige præcis som den skal, og i ankommer til der hvor i skal uden nogen former for problemer. Det er dog en rigtig god ide at være forberedt på, at der kan ske noget, eller du kan komme til at skulle sidde i kø i lang tid, bilen bryder sammen eller noget helt andet. Det er bedre at være på den sikre side. Her er en huskeliste til, hvad du skal huske at have med i bilen.

Når man kører på skiferie, er der især en ting som man meget gerne vil møde og det er sne. Det betyder naturligvis også, at der er god sandsynlighed for at det er glat og at det er koldt. Vinterdæk er en selvfølge og i mange lande er det også lov. En anden ting som kan være godt at have i bagagerummet er snekæder, hvilket også kan blive nødvendigt især nordpå, hvor vejene ofte er lidt mindre, end hvis man kører til alperne. I samme forbindelse er det en god ide at have en lille skovl med, hvis man nu skulle køre fast.

Når det er rigtig koldt bruger bilen typisk også mere motorolie, og det er derfor en god ide at have en ekstra flaske liggende, og sørg for at det er den rigtige slags. Du kan købe motorolie og alt andet i smørrelse her.

Endelig er det en rigtig god ide at have varme tæpper og eventuelt med en termokande med noget varmt med (kan eventuelt udskiftes undervejs på diverse tankstationer). Skulle man køre fast, kan man godt skulle vente et stykke tid på hjælp, og så er det rart at kunne putte sig under et tæppe med en kop kaffe og vente.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.