Hvad koster det at rejse jorden rundt?

Der er mange, der går med en drøm om at rejse jorden rundt. Der er nogen der lever drømmen ud, og rent faktisk gør det. For langt de fleste bliver det dog ved drømmen, og ender som noget af det man går og tænker tilbage på, at man fortryder at man ikke fik gjort. En af grundene til at mange ikke gør det, er naturligvis prisen. Mange går med en ide om at det koster mange hundrede tusinde kroner at rejse jorden rundt. Det kan det naturligvis også sagtens gøre, men det kan også gøres langt billigere.

Billigere flybilletter hvis du er fleksibel

Inden for den sidste gode håndfuld år er flybilletter raslet ned i pris. Der er kommet flere lavprisflyselskaber, og det har presset priserne. Det gør sig gældende i det meste af Europa, og flere steder i resten af verden. Derfor kan man flyve meget langt for relativ få penge. Hvis man ellers planlægger godt, og er rimelig fleksibel kan med datoer, hvilket man typisk vil være på en lang rejse, så kan det godt lade sig gøre at flyve rundt til alle kontinenter for langt under 30.000 kroner. Dertil skal man huske at omkostninger til overnatning leveomkostninger kan være meget lave når man eksempelvis rejser rundt i Sydamerika og Asien, mens de er højre i Europa, USA og Australien.

Tjen penge uden at røre en finger

En af de måder du kan tjene lidt ekstra er ved at udleje dit hus eller lejlighed. Især hvis du har en lejlighed i Århus eller København, har du gode muligheder for at tjene en god portion penge. Hvis du vil have maksimal indtjening, skal du gøre det gennem AirBnB, og få nogen til at hjælpe med nøgleudlevering osv. Alternativt skal du finde et bureau, der kan hjælpe, men her forsvinder så også en del af overskuddet. Det kan være en god ide at få opbevaret de af dine ting, der er personlige eller som du har et særligt forhold til. Et opbevaringsrum som dette koster ganske få tusinde kroner, men sikrer at du ikke skal være bekymret for dine ting mens du rejser. Du kan naturligvis også vælge at fremleje den for hele perioden, men her vil du ofte kun tjene mere eller mindre som du giver, hvor du kan tjene langt mere på kortere perioder.

Så hvad koster det?

Alt det er jo meget godt, men hvad koster det så at rejse jorden rundt? Det korte svar er naturligvis, at det ikke kan gøres op, da det er det samme som at sige, hvad koster en charterrejse, hvilket kan være alt mellem et par tusinde og 20 gange så meget. På et rimelig stramt budget og med stor fleksibilitet kan du rejse jorden rundt for under 100.000 kroner inkl fly, overnatning og kost. Typisk siger man, at det i gennemsnit koster omkring 500 kroner om dagen at rejse jorden rundt, men det vil være stærkt varierende alt efter hvor længe man er i dyre lande i Europa, USA og lignende. Er man længe i Asien og Sydamerika er prisen ikke blot en smule lavere, den kan ofte være under en femtedel.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.