Hvor meget alkohol må du have med hjem fra rejsen?

Danskerne køber dyr cognac, når de er ude at rejse, viser undersøgelser foretaget af Thomas Cook Airlines. Til sammenligning køber svenskerne billig whiskey, imens nordmændene hælder mest til at købe Bailey. Undersøgelsen omhandler hvilke af de omkring 800 varer, der sælges ombord på charterfly, der flyver fra/til Skandinavien. De mest populære varer varierer meget fra Danmark til Norge og Sverige. Det har stor betydning, at priserne på især alkohol er dyrere i Norge og Sverige, hvilket til gengæld er billigt i Danmark – til sammenligning. Derfor er der ikke de store besparelser på almindelig spiritus hos danskerne – det er der til gengæld, hvis man kommer lidt højere op i pris. Og derfor er svenskerne og nordmændende også mere tilbøjelige til at købe de billigere varianter af spiritussen der sælges ombord, da der er en større besparelse at hente på billig sprut.

Danskerne køber mest cognac, whiskey og rom – sådan er reglerne

Danskerne er især glade for den dyre cognac, whickey og rom (se mere her). Man skal dog være opmærksom på toldregler, når man er ude at rejse. Reglerne lyder på, at man må have 10 liter alkoholiske drikkevarer som rom, cognac eller whiskey med til Danmark, hvis det er på over 22 procent. Hedvin, der enten er på 22 procent eller under, må man tage 20 liter med ind i landet. Bordvin – rosé-, rød- eller hvidvin – må man have 90 liter med ind i landet, men her er besparelserne sjældent store, så det er ikke ofte, det kan betale sig at tage denne form for alkohol med.

Disse regler gælder kun, hvis det er dig selv eller medlemmer af din husstand, der skal bruge varerne. Du må eksempelvis ikke sælge det i en idrætsklub eller på en arbejdsplads, da der så skal betales afgift samt pant for visse typer af emballage. Der skal desuden også betales afgifter samt pant af varerne, hvis du tager dem med hjem til eller for personer, som ikke selv er med på rejsen. Det er altså udelukkende til eget brug, man må tage spiritus og andre varer med hjem.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.