Klar til skiferien? Vi guider dig til det bedste udstyr

Skibriller og hjelm

Årets skiferie står for døren, og det er tid til at få styr på detaljerne. En skiferie er en lidt anderledes type ferie, der kræver en del udstyr. Hvis du er erfaren skiløber, har du sikkert allerede det hele på plads, men hvis det er første gang, kan det være svært at overskue de mange typer udstyr. I denne artikel hjælper vi dig til at vælge det bedste udstyr, som gør din ferie uforglemmelig.

Skibriller

Skibriller virker måske som den nemmeste del af udstyret at vælge – men det kunne næsten ikke være mere forkert. Dine skibriller skal nemlig ikke bare se smarte ud, de skal også beskytte dine øjne og sørge for, at du har optimalt udsyn.

Derfor skal du blandt andet overveje VLT-værdien, som betegner den mængde lys, brillerne lukker ind. Jo mørkere forhold, du skal stå på ski under, jo højere VLT. Samtidig skal du sørge for, at dine skibriller har 100 % UV-beskyttelse, så du ikke får skader af det skarpe sollys. Langt hen ad vejen er den solafskærmende funktion faktisk den vigtigste for dine briller.

Det er dog også vigtigt at du overvejer formen på linsen, ventilationen i briller og meget mere. Her kan din lokale forhandler vejlede dig til, hvad der passer perfekt til dig og din tur.

Skitøjet

Når du skal købe selve skitøjet, er der to ting, du skal overveje: det skal kunne holde dig tørt, og det skal holde dig varm. Det er dog også vigtigt, at du ikke får det alt for varmt, når du okser rundt på pisterne, så det kan være en fordel at vælge tøj med god ventilation. Det er også en god idé at tænke i lag, så du kan tage et lag af eller på efter behov. Det inderste lag skal være skiundertøj, som både holder dig varm og transporterer sveden væk fra kroppen. Det næste skal være et isolerende lag, som også transporterer sveden væk. Når temperaturen svinger, er det dette lag, du skal justere på.

Det yderste lag består af det skitøj, du kender fra butikkerne. Her skal du ud og prøve det på, så du finder den type, der er mest behagelig for dig. Dette tøj skal være vandtæt, og så skal det have mange lommer, så det er praktisk at have på.

Ski, hjelm og alt det andet

Hvis du ikke står på ski mange gange om året, er der ingen grund til at investere i hjelm, ski, støvler og lignende selv. Som regel vil det være meget nemmere at leje det på stedet, hvor du også kan få god vejledning.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.