Guide til den gode kør-selv ferie

Flybilletter har aldrig været billigere end de er lige nu, og det har også betydet at rejserne generelt er faldet en del i pris. I hvert fald hvis man ser på det samlet over de sidste 10 år. Man skulle tro, at dette havde betydet, at langt flere valgte at tage flyet, og lade bilen stå når de skal på ferie. Sådan er det dog ikke, og der er stadig 25% af os danskere der vælger kør-selv-ferier som vores ferieform, hvilket er det samme som altid.

Der kan være mange grunde til at man vælger denne ferieform, men en af grundene er helt sikkert den frihed det giver, at have sin egen bil med, og være mere herre over egen tid og ikke skulle bekymre sig om flyafgange, lufthavnssikkerhed og børn med trykken for ører i flyvemaskiner.

At tage på kør-selv-ferie er dog ikke nødvendigvis en dans på roser. For at køre 2000 km til Italien, kan være en prøvelse, især hvis der først begynder at indtræffe en uro på bagsædet. Noget af det der er vigtigt, er at holde børn beskæftiget på turen. Mange gør dette ved at give dem en iPad, hvilket sikrer en ro i hvert fald for en stund.

Det er dog vigtigt at holde en del pauser i kørslen og lade børnene bevæge sig lidt og få rørt kroppen, dels pga sundheden, men også for at lade dem brænde noget krudt af, så de bliver trætte og dermed kan tage en lille lur. Det kan være alt fra bare at stoppe og gå en lille tur, eller til at aktivere dem lidt med et spil eller lignende, også gerne noget der involverer forældrene.

Mange har nemlig en tendens til at bruge for meget energi på at tænke på børnene på bagsædet og glemmer dermed, at der også sidder nogen foran, der skal have en behagelig tur ud af det. Hyg jer med et ringspil, når i alligevel skal spise frokost, spil kroket i en halv time, når i holder tissepause, tag en fodbold med og spark lidt til hinanden (altså med bolden).

 

Billedet er fundet på Boernibalance.dk
Billederne er fundet på Boernibalance.dk

Skærmbillede 2016-04-07 kl. 09.50.40

 

 

Turen kommer naturligvis til at tage nogle timer længere, men den kommer helt sikkert til at føles kortere, hvis du har glæde og ikke mindst ro fra bagsædet.

Nu har du et par gode råd du kan tage med dig, så skal du bare finde ud af hvor ferien skal gå hen, hvis I vælger at køre selv. Europa er stort, og mulighederne er uendelige, men husk også, at Danmark byder på mange lækre steder, hvor du ikke behøver køre i dagevis – medmindre du vil være sikker på godt vejr naturligvis.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.