Kreta – Den græske favorit

Kreta har i mange år været en af danskernes favorit, når der har skulle bestilles rejser til sydens sol, og det er da også de færreste der kun besøger Kreta en enkelt gang. På mange måder kan man faktisk sige, at Kreta er vanedannende, men på den bedst tænkelige måde. Den naturskønne ø hvor der mere eller mindre er solgaranti ligger kun ca. 3 timers flyvetid fra Danmark, men når du lander er alt anderledes. Kreta er ikke kun den mest besøgte af de græske øer, det er også den største af dem og har omkring en halv million indbyggere. Mange af Kretaneserne anser sig mere for at være kretanesere end grækere, og Grækenland er også en ø, der byder på utrolig meget historie udover en masse fantastiske strande og byer, hvilket er grunden til at øen er blevet et af de mest besøgte feriedestinationer, når vi skal bestille en rejse.

Der er mange byer at vælge mellem, når man skal træffe sit valg om hvor på øen man vil bo, og der er stor forskel på byerne, ikke mindst når det kommer til aktiviteten i nattelivet. Området omkring Chania og Rethymnon, der som de fleste destinationer ligger på nordkysten, har været vant til turister i mange årtier og er derfor også præget af mange restauranter og barer, mens andre mere stille områder især henvender sig til familier.

Typisk Grækenland er der mange stenstrande på øen, men der er også rig mulighed for at få sand mellem tæerne på nogle af de mange smukke sandstrande, som Kreta også er kendt for. Elafonissi stranden på det vestlige Kreta er en af de flotteste strande i Europa, ja måske endda i verden og leder tankerne hen på Caribien, en strand man kan komme til med bus eller med lejet bil.

ella

Generelt er Kreta i den grad en ø der skal opleves, og ikke bare en hvor man skal tilbringe en uge eller to ved poolen. Den byder på utrolig meget historie og storslået natur som kan opleves. Blandt de mest besøgte og spændende steder på øen finder man Knossos, hvilket er en af de største seværdigheder i Europa og ligger i nærheden af byen Iráklions.

Hvis du er til aktiv ferie, er der en sted du virkelig ikke må gå glip af – Samaria kløften, en helt fantastisk kløft på 18 km, hvor man kan gå en dejlig tur og nyde det helt fantastiske landskab. En oplevelse du skal sætte en hel dag af til, og hvor konditionen skal være i orden, da det er en krævende rute, som godt kan være meget hed i det varmeste måneder.

Da Kreta er blandt de mest populære destinationer, og derfor er der også rigtig mange rejser til øen, hvilket betyder at kan komme af sted til en overkommelig pris. Hvis du har lidt is i maven, kan du som regel godt finde en afbudsrejse hos eksempelvis Bravo Tours til ganske få tusinde kroner.

Inden du bestiller din rejse er det dog en rigtig god ide, at du tjekker hotellets beliggenhed, så du ikke ender i et festparadis hvis du gene vil have ro, eller et meget roligt sted, hvis du gerne vil have lidt liv.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.