Pas på bakterierne i ferien

Det er nu at de fleste begynder at tage på ferie i ind og udland. Det er en tid, hvor man skal nyde friheden, nyde familiens eller vennernes selskab, det er nu der skal slappes af, og det er nu at livet virkelig skal nydes i fulde drag. 

Derfor er der heller ikke meget, der er meget værre end at få sin ferie ødelagt af maveonde. Alligevel er det en af de ting, der ofte rammer os, når vi er på ferie, især hvis det er i udlandet, hvor hygiejne kurser og lignenden ikke altid er lige så obligatorisk, som hvis man arbejder med fødevarer her i landet.

Man kan hurtigt få ødelagt en eller to uges ferie, hvis der skal gå 3-4 dage, hvor man skal holde sig meget tæt på et toilet, fordi maven vender sig i tide og utide. En af de store syndere i denne henseender er buffeter på familierestauranter, hvor det kan være svært at beskytte sig mod andres bakterier, men der er ting man kan gøre for at forbygge det.

Generelt er det vigtigt at huske på, at hvis man har en god hygiejne hjemme, så skal man bare tage denne med på ferien, så kommer man generelt langt. Det vil sige, at man naturligvis skal huske at vaske hænder inden alle måltider, da bakterier på hænderne er blandt de største smittebærerer. Bakterier sætter sig ofte på knive og gafler, det kan derfor være en rigtig god ide at tørre dette grundigt af med vådservietter eller håndsprit.

Generelt er det en rigtig god ide at have en lille håndsprit med i tasken. Det er også fornuftigt at have nogle vådservietter med, hvis man ikke har mulighed for at vaske hænder, fordi man spiser på stranden eller lignende. Man kan bruge de samme, som man køber til babyer, men du kan også købe i Matas og lignende – eksempelvis her hos Livingshop.dk.

Inden man tager afsted kan det også være en god ide at spise nogle piller som imodiom plus, der giver ro den maven. Dette er typiske til rejser længere væk, hvor maden er markant anderledes.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.