Rejs til Grækenland og adoptér en hund

Overvejer I en hund? Hvorfor så ikke kombinere det med en ferie til Grækenland – og samtidig gøre en kæmpe forskel? Der er over 500.000 hjemløse hunde i Grækenland. Mange af dem er blevet forladt af deres ejere, og leder efter nyt hjem.

Danske turister er de seneste år begyndt at adoptere herreløse hunde, efter de har været på ferie til Grækenland. Flere foreninger er stiftet til lige netop dette formål. Blandt andet danske ‘Græske Hunde’. Her kan du læse mere om, hvordan I adopterer en hund fra Grækenland og samtidig gør en kæmpe forskel.

Der er omkring 500.000 hunde, der lever på gaden i Grækenland. Egentlig er det op til de enkelte kommuner at sørge for neutralisering, dyrlægehjælp og adoption af herreløse hunde. Enhver, der har besøge Grækenland, ved dog, at kommunerne ikke lever op til dette ansvar. Hundene er i langt de fleste tilfælde ‘kasserede’ kæledyr, som familier har udstødt, grundet den græske lovgivnings lempede mulighed for human aflivning af dyr, der ikke fejler noget. Samtidig er grækerne imod neutralisering af både hunde og katte, hvilket resulterer i, at der hvert år fødes mange uønskede kuld flere gange hvert år.

Mangel på politisk initiativ

Problemet stiger hele tiden, fordi der ikke fokuseres på det rent politisk. Derfor er der kun én taber; de dyr, der efterlades på gaden. Det er altså op til privatpersoner og dyrevelfærdsforeninger at afhjælpe problemet. Dette gør den danske forening, ‘Græske Hunde’, blandt andet. De støttes samtidig af danske virksomheder, der hvert år donerer et beløb, som hjælper med at støtte det gode initiativ. Blandt andet danske Essential Foods, der sælger hundefoder og generelt støtter lignende projekter.

Sådan adopterer du en hund fra Grækenland

Hvis du vil adoptere en hund fra Grækenland, så kan det gøres på to måder; enten ved at tage til Grækenland og finde en hund, som du kan adoptere, imens du er på ferie. Ellers kan du tage kontakte til en organisation som ‘Græske Hunde’, inden du tager afsted. Det første, du skal gøre, hvis du vælger sidstnævnte løsning, er at læse de praktisk informationer, som findes på organisationens hjemmeside. Her kan du finde oplysninger om procedure, priser, lovgivning og så videre. Hernæst skal du overveje, hvor gammel den hund, du gerne vil adoptere, må være. Overvej også racen.

Trin for trin

  1. På hjemmesiden kan du se de forskellige hunde, der befinder sig i Grækenland.
  2. Er du interesseret i at adoptere en af disse, skal du kontakte ‘Græske Hunde’.
  3. Når der er etableret kontakt, skal I godkendes af foreningens besøgshold, der skal vurdere, hvorvidt I har ressourcer til at give en af de hjemløse hunde et godt og trygt liv.
  4. Bliver I godkendt, skal I selv tage til Grækenland. Her skal I møde jeres nye familiemedlem, der skal bringes til Danmark.
  5. Husk desuden, at I skal have en hundeforsikring. Det er lovpligtigt i Danmark.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.