Sådan undgår du hackere, når du er på ferie

Du er især udsat for hacker-angreb, når du er på ferie. Se her, hvad du kan gøre for at sikre dig.

De fleste mennesker får brug for internetforbindelse, når de er på ferie. Du kan dog aldrig vide dig sikker på, at den forbindelse, du bruger, er sikker. Når du befinder dig langt væk fra Danmark og nyder solen, kan det være en fristende at tjekke nyhederne, din mail eller de sociale medier. Du kan dog aldrig vide dig sikker på, at der ikke er nogen risiko forbundet med at anvende nettet, når du er i udlandet. Du risikerer nemlig altid, når du anvender nettet, at der ligger en hacker på lur. Dog kan du tage dine forholdsregler, således du befinder dig midt i risikozonen.

Du befinder dig midt i risikozonen, når du er på ferie

Du er især udsat, når du er ude at rejse. Hackerne er ikke dumme, og de kender godt dine rejsevaner. De ved, at du bærer personfølsomme oplysninger på dig, og de ved, at de har let ved at få fat i dem. Derfor er der også nogle hackere, der har specialiseret sig i at få fat i disse oplysninger. Eksempelvis i dine kontooplysninger eller koder. Er skaden sket, er det svært at gøre noget ved, fordi det er sket i udlandet, hvor der typisk gælder andre regler end herhjemme.

Måden, hvorpå hackerne tilegner sig adgang til dine oplysninger, sker uden du bemærker det. Faktisk kan de lokke dig over på deres forbindelse, så længe du har tændt for dit trådløse netværk. Også selvom du ikke selv logger ind på deres forbindelse. Derfor er det helt essentielt, at du passer på, når du logger på nettet i udlandet. Også når du logger på gratis wi-fi-forbindelser i lufthavnen eller caféer — ja, selv på hotellet. Der findes mange eksempler på, at hackere giver deres eget netværk et navn, der minder meget om det sted, du befinder dig – og dermed den wi-fi-forbindelse, du har intentioner om at koble dig til.

Chili Security: Brug altid et antivirusprogram

Vil du være på den sikre side — så sikker, som du nu kan være — så bør du anvende et antivirusprogram. Det kan du gøre, uanset om du bruger din smartphone, tablet eller computer i udlandet. Der findes mange forskellige løsninger på markedet, og det kan være svært at finde den helt rigtige løsning. Især hvis det ikke er et emne, der fylder meget i din paratviden i forvejen. Her kan det være rart med en dansk kundeservice. Det kan du få, hvis du vælger Chili Security, der en dansk udbyder af antivirus-software.

Der findes mange flere programmer, men især Chili Security er et godt udgangspunkt, hvis du ønsker dansk support, så du ved, hvordan du er sikret bedst muligt.

Tag altid backup, inden du skal ud at rejse

Det er altid en god idé at tage en backup agf din enhed, inden du tager ud at rejse. På den måde er du sikret, hvis du udsættes for et hackerangreb, hvis formål blot er at skade din computer. Du er dog ikke sikret, hvis formålet er at stjæle dine personlige oplysninger. Her handler det i stedet om, at du skal anvende din sunde fornuft — og generelt være lidt mere påpasselig, end hvis du er hjemme. Vær mistænksom. Generelt bør du også være opmærksom på, at det er sværere at hacke en 4G-forbindelse end en 3G. Samtidig er der flere teleselskaber, der tilbyder frit internet, når du er i en lang række indenfor Europas grænser.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.