Vinferie i solrige Californien

Hvis du har lyst til både at kombinere sommervejr med vinoplevelser, er Californien et oplagt rejsemål at lade sig drage af. Californien er en af verdens største områder for produktion af vin, på trods af dens ellers korte historie inden for faget. I Californien finder man mange tusinde vingårde og særligt i området Napa Valley, ikke langt fra San Fransisco. I Nappa Valley findes der over 1000 forskellige vingårde, fra de helt små med få enkeltmarker, til de nogle af de største vinproducenter i verden som Robert Mondavi, Baron Philip Rotschild, Pine Ridge, Caymus og mange, mange flere.

Vinproduktionen begyndte tilbage i 1800 tallet og derfor er Californien også en meget yngre vinproduktion end eksempelvis den franske, hvor vinproduktionen har fundet sted i flere hundrede år. Omkring 1900 tallet var der allerede kommet 100 vingårde til, dette blev der midlertidig sat en stopper for, grundet det amerikanske alkoholforbud i USA mellem 1920 og 1933. I 1965 åbnede herefter den første nye større vingård.

I Nappa Valley, er det muligt at besøge alle vingårdene og stort set alle vingårdene tilbyder smagninger, hvor du kan smage flere af husets topvine for et mindre beløb og herudover få historien om hvordan vinen blev skabt, dens specielle træk og meget mere. En sand fornøjelse for en vinelsker, særligt hvis man er glad for de meget kraftige og fyldige amerikanske rødvine fra Napa Valley.

Vinene fra Napa Valley smager og minder til forveksling om de flotte og store vine fra Boredeaux-regionen i Frankrig. Generelt set, er USA kommet godt med på vinbølgen og en tur til USA, koster ikke længere en mindre formue, det er muligt at rejse til Californien for 5-6000 kr. per person, hotelophold i Napa er ikke dyrere end i Danmark. Hvis du er interesseret i amerikanske vine, kan du se et større udvalg her.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.